Цена хотел

Цена от - до: -

Категория хотел

Удобства в хотела

България » Албена

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ за АЛБЕНА
Траките са наричали тази местност на днешния курорт Албена Долината на пролетта, римляните я наричали – гераниум, здраве. За милиони туристи от цял свят днес това място е предпочитано за перфектна почивка заради златния пясък, ширнал се докъдето поглед стига, заради гальовното море, заради чистия въздух, вписаните в пейзажа хотели и традиционното гостоприемство. Райското кътче на Добруджа с красиво име вече 40 години привлича туристи от цял свят.
Курортният комплекс Албена се намира в Североизточна България - само на 8 км от Балчик, както и на 30 км от областния център Добрич и морската ни столица - Варна.    

ПЛАЖ
Гордостта на Албена е чистата плажна ивица, отличаваща се с копринен пясък. Най-добрият плаж в Европа е дълъг повече от 3.5 км и широк до 150 м. Брегът е полегат, а морето – плитко и ласкаво. 

ПРИРОДА
В Албена се намира един от най-красивите резервати в България – „Балтата”, с уникална за Европа лонгозна гора, простираща се на 18.2 хектара. Заема територия от главния път Кранево–Албена, преминава зад хотелите на комплекса и достига плажната ивица на Черно море.
Днес природният резерват е неделима част от Албена. Заедно те представляват неповторимо съчетание от защитена природа и модерен морски туристически продукт, предлагащо разнообразни форми на отдих и екотуризъм.
Средната лятна температура на въздуха е +28°С, а на кристално синята морска вода +25°С.

ХОТЕЛИ в АЛБЕНА
Хотелите в курорта Албена са от 2 до 5 звезди, гостите могат да избират All Inclusive или Ultra All Inclusive хотел, настаняване със закуска, полупансион или пълен пансион.

Посочените цени са на човек на ден!
намерени резултата на 0 страница(и)
Подреди по